Loading...
Om oss & kontakt2019-10-09T09:52:17+00:00

Stolthet och tradition sedan 1507

Stiftsgården Konferens & Hotell är en riktig herrgårdsidyll, naturskönt belägen, endast 1,5 km från Skellefteå centrum. En plats för viktiga möten, avkoppling och utsökta matupplevelser, i unik historisk miljö. Mitt i Skellefteås äldsta kulturområde, alldeles invid älven, ligger den tidigare prästgården i lugn avskildhet, men med gångavstånd till stadens liv, rörelse och handel. Stiftsgården i Skellefteå är en plats för hela människan, med mötet och måltiden i centrum.

Upplevelser i herrgårdsmiljö

Stiftsgården i Skellefteå drivs sedan 1964 i stiftelseform med Svenska kyrkan som huvudman. Då blev Landsförsamlingens pampiga prästgård Stiftsgård för hela Luleå stift. Idag är vi är en modern hotell- och konferensanläggning i historisk miljö. En öppen mötesplats, för alla som vill ta del av vad gården har att erbjuda. Låt dig inspireras av vår natursköna och vackra herrgårdsmiljö i kombination med vår rika historia. Vill du veta mer om vår spännande historia så hittar du mer under flikarna till vänster. Det som är Stiftsgårdens historia är också Skellefteås historia!

Här är du speciell

Varje gäst är speciell för oss och en stor förebild är Margareta Renhorn, som var husmamsell här på gården i början av 1800-talet. Under den ryska ockupationen sommaren 1809 räddade hennes gästfrihet och goda värdskap gården, från den vanliga avskedshälsningen i krigstider – att byggnaderna sattes i brand. Och tack vare henne kan vi än idag njuta av de vackra husen och den vackra kulturmiljön.

Vi vet att behoven är olika. Vi vill därför ge våra gäster möjligheten att vara med och utforma sin upplevelse och skapa plats för kropp och själ. I herrgården bjuds det på matupplevelser du aldrig kommer att glömma, i Öfre salongen kan du luta dig tillbaka och njuta av tidsenlig konst, i Pehrkällaren skapar den historiska mystiken gemenskap, i Kapellet får du själsligen komma till ro och på innergården ger tvagning och avkoppling dig njutning och mental avslappning. Nu behöver du bara ge oss, och Margareta, svaret på två frågor: när kommer du och vad behöver du?

Varmt välkommen till oss!
Hälsar Kalina Wallenberg med personal